Thursday, 19 March 2015

Perlembagaan persekutuan benarkan hudud dilaksanakan oleh kerajaan negeri.



Aku terbaca satu komentar dari seorang peguam mengenai pelaksanaan Hukum Hudud di Malaysia. Amat tertarik dengan apa yang dinyatakan kerana secara tak lansung telah membuka satu pemahaman tentang pelaksanaan hudud di Malaysia.

Ya  betul sebenarnya kerajaan negeri diharap dapat menjadi perintis sebelum kerajaan persekutuan dapat melihat sebarang penambahbaikan yang perlu sebelum ia dapat diaplikasaikan dalam perundangan peringkat persekutuan. Aku sangat menyokong pembentangan enakmen Hudud di DUN Kelantan dan amat berharap perkara ini akan diperluaskan di lain-negeri sebelum perlembagaan persekutuan dapat diubah bagi membolehkan pelaksanaan di peringkat persekutuan.

Berikut dibawah adalah komentar yang dimaksudkan. :-

 "Dalam sesi-sesi ceramah Perlembagaan Persekutuan yang saya kendalikan, saya sering di tanya oleh peserta samada hudud boleh di laksanakan di Malaysia ataupun tidak.

Jawapan saya selalunya begini :-

Hudud ni bukan isu boleh atau tidak untuk di laksanakan tetapi ia lebih kepada isu nak atau taknak di laksanakan. Ini kerana jika kerajaan serius "nak" laksanakan hudud, maka undang-undang boleh di ubahsuai bagi membolehkan Hudud itu di laksanakan. Dalam konteks Perlembagaan Persekutuan yang ada pada hari ini, Hudud hanya boleh di laksanakan OLEH KERAJAAN MANA-MANA NEGERI dan bukannya oleh Kerajaan Persekutuan. Hujah saya ini adalah berdasarkan kepada Senarai 2 (Senarai Negeri) Jadual ke-9 Perlembagaan Persekutuan yang menyatakan bahawa:-

" 9. Kuasa Negeri untuk mengadakan kesalahan-kesalahan mengenai apa-apa perkara yang termasuk dalam senarai negeri atau yang diselenggara di bawah undang-undang negeri, bukti mengenai undang-undang Negeri dan mengenai perkara-perkara yang di lakukan di bawahnya dan bukti mengenai apa-apa perkara bagi maksud undang-undang Negeri"

ISLAM adalah bidangkuasa negeri yang di ketuai oleh Sultan. Maka Perkara 9, Senarai 2 Jadual ke-9 berkenaan MEMBERIKAN KUASA YANG SELUAS-LUASNYA KEPADA DEWAN UNDANGAN NEGERI untuk meluluskan undang-undang hudud untuk di amalkan di negeri tersebut untuk orang Islam sahaja.

Jadi saya tidak nampak apa-apa kesalahan untuk DUN Kelantan meluluskan enakmen rang undang-undang hudud mereka pada hari ini.
KITA MULAKAN HUDUD DI KELANTAN DAN SEMOGA NEGERI-NEGERI LAIN AKAN MENCONTOHI KELANTAN SELEPAS TERBUKTI HUDUD LEBIH BAIK DARI UNDANG-UNDANG JENAYAH KANUN KESEKSAAN DALAM MENGURANGKAN KADAR JENAYAH DI KELANTAN.

Nak berhujah dengan saya tentang isu ini?

Silakan.

Mohd Khairul Azam Bin Abdul Aziz
Peguambela & Peguamcara
012-9770412

P/s : Siap ada no hp tu..sape berani berhujah? silakan...

Wednesday, 31 December 2014

Jangan Lupakan Tragedi MH17 & MH370 tahun 2015

Salam to all yang berkunjung ke Ronyanuar.com.. dh lama sebenarnya admin tak menulis di sini..jadi, sepena hari terakhir di tahun 2014 ni, ada satu artikel yang admin rasakan agak menarik untuk dikongsikan.

Ia berkaitan tragedi MH17 & MH370. Mungkin ada yang telah membacanya kerana admin cedok bulat2 dari sini . Admin tak tahu dan kenal pun siapa yng tulis artikel berbentuk laporan seperti ni, tapi admin nk sangat kongsikan dengan pembaca2 yang lain kerana ianya sangat menarik untuk dikongsikan dengan semua.

Mungkin agak terlambat untuk dikongsikan artikel ini namun admin juga berharap agar tragedi malang pesawat kita tidak akan mudah dilupakan walaupun isu ini makin kabur dari paparan media walaupun dari media negara kita. Lantaran itu, admin highlightkan balik kisah ini .Admin juga berharap agar kita dapat membuka mata tentang perancangan, komplot, penipuan dan macam2 lagi propaganda yang sering melalikan kita kepada kepada kisah yang benar. Semoga tahun 2015 membawa sinar kepada kita rakyat Malaysia dan disejahterakan kita semua dibawah perlindungan Allah S.W.T. Insyallah. Selamat Menyambut Tanun Baru 2015.

Kredit kepada beliau yang mungkin menghasilkan berita di bawah  ini.


Amerika menggelupor dan Australia terpaku !!!

Panas isu MH 17 ditembak jatuh oleh Jet Pejuang MIG 29 UKRAINE

Semalam persidangan kemuncak pemimpin G2O di Brisbane, Australia sangat panas dan mengejutkan apabila Vladimir Putin mengejutkan persidangan dengan memberitahu kepada dunia mengapa kapal perang nuklear Russia ke Australia bukan untuk mengiringi beliau tetapi kerana mahu Tony Abbott mengaku pada umum tentang penipuan siasatan MH 370 & MH 17.

Akhirnya tadi Tv3 juga menyiarkan bahawa pesawat MH 17 bukan ditembak oleh peluru berpandu jenis BUK dari darat sebaliknya ditembak oleh Jet Pejuang UKRAINE.

Di dalam sidang tersebut Vladimir Putin membawa rakaman live cctv satelite russia dan menunjukkan bagimana pesawat MH17 ditembak oleh Jet Pejuang Ukraine...Berita ini ditayangkan serentak di seluruh Russia dan kesatuan EU...Amerika dan sekutu-sekutunya paling malu pada persidangan tersebut.


TERKINI: Selepas selesai dari persidangan tersebut Tony Abbot terus meluru pada Putin dan bersalaman dgnnya serta mengucapkan " Tahniah " . Mengikut sumber tertutup Abbot mengadakan perjumpaan tertutup dgn Putin secara empat mata. Kita tunggu apa hasil perjumpaan tersebut dan adakah Abbot akan membongkarkan dan menceritakan hal sebenarnya. kita tunggu jawapan panas yang bakal menggegarkan dunia ini. Takbir............................



Okey ini maklumat tepat, terkini dan telah disahkan bahawa Jet Tempur Ukraine MIG 29 sebenarnya tembak pesawat MH17...rakaman satellite siaran tv russia semalam...bukan jet pejuang SU-25 seperti yang dilaporkan sebelum ini. Mohon maaf di atas kesilapan teknikal yang berlaku sebelum ini.



Lihat picture radar di bawah dari satelit Russian yang menunjukkan Jet tempur MIG 29 Ukraine telah menembak dari jarak dekat menggunakan missile terkena sayap kanan pesawat MH 17. Pesawat MH 17 ditembak oleh missile Jet Tempur MIG 29 Ukraine pada jam 1:19:47 saat tengahari waktu moscow = 5:19:47 saat waktu Malaysia... ini melalui rakaman satellite Russia. Jahanam Amerika !!!



  INFOR: Bagaimana pesawat MH 17 ditembak diruang udara oleh Jet Tempur MIG 29. Sungguh memeranjatkan dan menakjubkan walaupun pesawat MH17 dah kena tembak dgn menggunakan missile R-60 jet fighter dan terkena pada bahagian enjin kanan boieng pesawat MH 17 . Pilot MH17 kita yang memang dikira terbaik di dunia masih boleh mengawal pesawat MH 17 untuk terus terbang lagi dengan baiknya menggunakan sebelah enjin saja lalu memusing 180 darjah dan cuba turun 1500 kaki 4km untuk cari tempat mendarat dengan selamat..Tak cukup dengan itu Pilot MIG 29 terus mengekori dan mengejar rapat sejauh 5km lalu menembak menggunakan machine gun double barreled 30mm jenis GSH-302/A0-17A menyebabkan badan MH17 pecah koyak dan di waktu inilah penumpang semua terkeluar berterbangan di udara. Kesiannya..................




Ini dia wajah Pilot Jet Tempur MIG 29 Ukraine yang telah diarahkan oleh Amerika laknatullah untuk menembak jatuh Pesawat MH17... Kerajaan Russian dengan kerjasama kerajaan Germany sedang memburu laknatullah ini . Kalau sesiapa dapat maklumat sehingga tertangkapnya penjenayah yang dikehendaki ini akan dapat extra duit lagi reward 3 juta euro dari kerajaan Russia.

Nama Sebenar : Alexander oksanchenko.
Nama Glamor: Luke skywalkerchenko.
Nama Pelarian ke Poland: Peter Hiller.



  Ni rakaman CCTV yang ditunjukkan oleh kerajaan Russia bagaimana pesawat tempur MIG 29 dengan rakusnya menembak jatuh Pesawat MH 17.



Ini senarai talibarut CIA & FBI yg diburu oleh kerajan Russia & Germany utk ditangkap:

(1) Daisy Oehlers
(2) Bryce Fredericksz
(3) Andrei Shershenko
(4) Alexander Grab
(5) Aleksei Vlasenko
(6) Sergei Yalysher
(7) Stepan Chobany
(8) Yuri Krishtal
(9) Oleg Chustrak
(10) Sergii Deineka

Jika anda semua ada maklumat sila berhubung dgn FSB Russia email ke govt. Russia ganjaran diberi sekiranya maklumat anda betul .email:
www.government.ru/en/department/113.com. TQ.



Semalam Tv Russia melaporkan bagaimana jet tempur MIG 29 Ukraine dgn rakusnya mengekori dengan rapat pesawat MH 17 jaraknya lebih kurang 50 km dan telah menembak bahagian perut Pilot MH 17 dgn rakusnya. Sewaktu inilah dikatakan pesawat MH 17 terus hilang kawalan dan jatuh ke bawah dan meletop sebelum berkecai bertaburan kerana Pilot dah mati kerana terkena tembakan tersebut. Ya Allah sedihnya....... Kejam dan zalimnya............................



TERKINI: Kesatuan EU EEU Russia sudah bersidang mereka dah berbaik semula setelah mendapat tahu rahsia kerja terkutuk usa dan Ukraine jatuhkan pesawat MH17...Russia sudah boikot import 2 bilion kontrak & restoran McDonald diarah ditutup serta merta dan ini akan diikuti oleh negara Jerman, France, Turki, Afrika Utara, Mesir, China, Korea Utara & America Latin... Semua produk made in usa boikot diharamkan...usa dan israel akan bangkrup dan bila usa miskin dia akan duduk diam -diam sebab tak ada duit untuk buat senjata utk kacau negara orang... Gambar di bawah dirakam Abbot mengatakan sesuatu pada Putin sebelum perjumpaan tertutup empat mata.    Harap maklum.



Maklumat tak boleh bocor dan nama org yang bagi dana tu adalah rahsia demi keselamatan.



  Okey ni bukti yang Russia tunjukkan bahawa ekor missile R - 60, Jet Tempur MIG 29 Ukraine (kod 400) yang telah menembak jatuh enjin kanan pesawat MH 17. Russian intelligent berjaya menjumpainya di kawasan berhampiran jatuhnya pesawat MH 17 dengan menggunakan radar Duga V-3 untuk mengesan besi dan serbuk letupan. Harap maklum.


Menurut pembelot (Strelkov's) selepas jet tempur MIG 29 Ukraine tembak pesawat MH 17, Pilot MIG 29 Ukraine sengaja eject keluar payung terjun dan membiarkan jet MIG 29 terhempas dengan sendirinya pada attitude 5,200/17 ribu kaki. Diwaktu itulah penduduk di kg. dmytrikska mendengar ada bunyi dentuman objek jatuh yang sungguh kuat. Anda boleh melihat video kisah yang tak diceritakan yang mana penduduk menceritakan mereka hal ini. Harap maklum.



Sedikit transcript perbualan Pilot MIG 29 Ukraine dengan atc tower.

PILOT: Tuan saya semakin menghampiri B 777 5 km to 3 km
TOWER: ruang udara ditutup... rumah udara ditutup... ruang udara ditutup...
PILOT: mirsille fired !!! (kedengaran bunyi tembakan dgn machine gun)...
TOWER: sila ikut arahan timishenko, order............
PILOT: Baik... Baik... (roger-roger) Tuan... 777 sudah hilang, saya amat takut....

Ini alihbahasa dlm bahasa melayu sedikit perbualan rakaman yang dibocorkan oleh Ketua tentera Russia. Manakala gambar dibawah adalah kesan pesawat MH 17 yang ditembak dari jarak dekat oleh jet tempur MIG 29 Ukraine.korang nampak tu betul-betul tembakan terkena tepat dgn tempat PILOT MH 17 Sungguh zalim dan kejam betul. Jahanam betul Amerika ni. Harap maklum 


TERKINI: Sebenarnya maklumat ini tak boleh dihebohkan sekarang tapi atas dasar geram terpaksa war-warkan juga. 4 kuasa besar dunia telah bersetuju dan akan turut serta dgn kerajaan Russia jika diakhir ending cerita MH 370 & MH 17 berakhir dgn peperangan. 4 negara yang telah disahkan oleh sumber tertutup di Russia yang akan ikut serta menyerang Amerika dan sekutu-sekutunya ialah China, Iran, Korea Utara dan Germany.

Manakala gambar di bawah ialah bukti jelas, serpihan peluru machine gun double barreled 30mm dari Jet Tempur MIG 29 Ukraine jenis GSH - 302 / AO - 17A yang masih melekat pada badan boieng MH 17. Russian intelligent berjaya menjumpainya dengan menggunakan alat scanner tembaga dan serbuk letupan. Harap maklum 

TERKINI: Belanda yg mengetuai siasatan nahas pesawat MH 17 memberitahu bahawa kes ini tidak akan dibawa ke mahkamah antarabangsa dan mungkin pendakwaan akan dijalankan di mahkamah Malaysia.

PERSOALANYA: Siapakah barisan peguam yg bakal mewakili Malaysia nanti ? Apakah kerajaan Malaysia berani mendakwa Ukraine di atas kemalangan ini atau tunduk dgn desakan Amerika laknatullah dan mendakwa Russia.

Jawapannya: eeerrrrmmmmm..
Tunggu dan lihat sajalah... 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TERKINI: Presiden Russia; Pagi ini Ahad akan bersambung lagi persidangan G 20 di Brisbane, Australia. Dengar pendedahan terbaru dan mengejutkan itu byk negara-negara sudah mula menunjukkan sokongan padu pada kerajaan Russia.

Manakala sumber dari delegasi Russia yg berada di sana mengatakan Vladimir Putin akan memendekkan kehadirannya di persidangan kemuncak pemimpin G 20 termasuk tidak menghadiri makan tgri dan sessi media.

Manakala sumber tertutup dari pihak Russia melaporkan perjumpaan tertutup 4 mata dgn Tony Abbot amat mengecewakan yg mana Abbot sekutu kuat US still dgn pendirian utk memaksa Russia meminta maaf pada dunia dan membayar sejumlah wang gantu rugi di atas kesalahan menembak jatuh pesawat MH 17. Menurut sumber itu lagi, Russia akan mendedahkan byk lagi bukti-bukti ttg pesawat MIG 29 Ukraine yg menembak jatuh pesawat komersial MH 17 kpd dunia dan tidak akan tunduk dan gentar dengan sesiapa sekalipun dikenakan tindakan sekatan ekonomi mahupun untuk berperang.

Jawapan: (ADMIN) Agak-agak koranglah ya klu Russia bergambung dgn Korea Utara, Iran, China dan German dan serang Amerika dan sekutu-sekutunya. Dah tentu lunyai Amerika dan sekutu-sekutunya disayur-sayurkannya. 

Nampak gayanya Amerika tak nak mengaku kalah dan ego... kita tgk apa reaksi Putin selepas hbs dari menghadiri sidang kemuncak pemimpin G 20 ini. Tunggu........

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Buat masa ni tak berani lagi nak komen apa-apa sbb setakat ni semua media2x di Malaysia dah mula belajar cara-cara menyampaikan berita dgn betul pada rakyat Malaysia.

Kita belum dengar lagi stmnt dari Najib Razak ttg isu terbaru pendedahan kerajaan Russia ttg pesawat MH 17 disahkan ditembak oleh Jet Pejuang MIG 29 Ukraine. Yg kita semua dengar dari najib ialah stmnt pembentangan isu kebanjiran warga asing oleh Suruhanjaya Siasatan Diraja.

Cuma kita blh mengatakan di sini Obama dtg Malaysia jumpa Najib dah tentu dia dah sound awal2x dan mungkin ada sesuatu rahsia yg rakyat Malaysia masih blm tahu lagi. Hope PM ni berani dakwa Ukraine dan tak tunduk dgn tekanan dari Amerika laknatullah..

Klu Tun Mahathir masih jadi PM di waktu ini, mungkin jawapannya " YES " tapi klu Najib ... rasanya tak yakin sgtlah.... walaubagaimanapun kita tunggu sajalah respon PM Malaysia ni ya....

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  tu laporan dari media PRO Amerika... sofia dah baca dah.. so tugas mereka counter balik apa yg Russia attack (perkatakan) 
 Pasal MH 370 tu tunggu dulu sbb masih dlm proses siasatan kerajaan x dan final nanti akan didedahkan pada mlm sambutan tahun baru iaitu 31hb December 2014 (Rabu mlm Khamis) . Sekarang ni elok kita fokus pasal pesawat MH 17 dulu yg dah terang lagi bersuluh.....

Step by step... mlm tu juga sofia akan jemput seseorang ' org special ' utk mengulas ttg isu MH 370. Semuanya akan berlangsung di fb utama sofia iaitu Sharifah Sofia Syed Rashid... satu pendedahan yg mengejut akan kita dengar nanti. Harap maklum  

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TERKINI: Ni satu lagi maklumat yg baru diterima dari sumber tertutup yg diperolehi dari penyiasat negara x .

Kemungkinan besar pendakwaan kes MH 17 akan dibuat di Malaysia dan Malaysia di bawah kepimpinan Najib akan mendakwa Russia yg menembak jatuh pesawat MH 17 bukan Ukraine.

Soalan UPSR ni dah bocor. So rakyat M'sia sila stanby dan di waktu itu media2x M'sia yg pro Amerika dan Yahudi laknatullah akan back up Ukraine. Harap maklum 
November 16 at 2:51pm

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



TERKINI: Jawapan kpd US dan sekutu-sekutunya termasuk macai-macai di Malaysia yg menyokong US dlm isu pesawat MH 17. Yg sebenarnya agen russia lebih hebat dan pintar dari US dan sekutu-sekutunya. Satu surat sulit berjaya dicuri di Pejabat PBB iaitu perjanjian sulit 4 negara yg terdiri dari Ukraine, Belanda, Belgium dan Australia tentang rancangan jahat untuk menghapuskan data satelit, forensik dan sebagainya pesawat MH 17. 

Di bawah ini disertakan sebahagian dokument sulit yg berjaya diperolehi dan dibongkarkan oleh kerajaan Russia. Harap maklum.


TERKINI: Perdana Menteri Russia iaitu Dmitry Medvedev dlm twitter terbarunya mengatakan bahawa Kerajaan Russian menerima permohonan maaf dari Kerajaan Ukraine dan Belanda di atas pengakuan cuba berbohong dan menipu dunia dlm siasatan ke atas nahas pesawat MH 17. Manakala kami akan mengajar Belgium dan Australia agar turut memohon maaf kpd kami kerana cuba mengaitkan Russia dlm nahas pesawat MH 17 dan cuba berbohong dlm siasatan kes MH 17.

Memetik laporan terbaru Moscow, dgn sinis Presiden Russia, Vladimir Putin dgn selamba mengatakan kami tahu siapa dalang sebenar belakang kamu semua dan kami akan mengumumkan pada dunia jika keadaan terdesak.

Di bawah ini senarai gambar " WANTED " talibarut CIA & FBI USA yg dikehendaki oleh Kerajaan Russia dan Germany.
Harap maklum.



TERKINI: Gambar di bawah ialah 2 orang tali barut usa & ukraine. Mereka ini telah memberi maklumat kedudukan mh17 sebelum dan ketika perlepasan.

(A): Namanya Crolla agen CIA yang menggunakan pasport palsu dari negara Belanda telah memberi maklumat waktu berlepas pesawat MH 17 adalah pada pukul12.15pm . Beliau telah (check inn) masukkan gps map tracking dlm beg utk dimasukkan ke dlm kargo...

(B) Nilah dia Pegawai ATC Tower yg bercakap dgn Pilot Jet Tempur MIG 29 namanya Keiv Borispol. Beliau memainkan peranan yg sgt besar ketika MH 17 ditembak di udara dan telah memberi maklumat kedudukan terkini pesawat MH17 berada di udara pada pilot jet MIG 29 Ukraine untuk dikejar & tembak jatuh tracking:

48:00.07.23 utara.
38:00.31.33 timur.

(A) Berjaya melarikan diri...
(B) Berjaya ditangkap oleh FSB Russia dan kini sedang disoal siasat... 

Kesimpulannya: Amerika dah kena check mate dgn Russia !!!

Takbir................ Allahuakbar !!!




Maklumat: Bagaimana semuanya ini boleh terbocor. 

Yang sebenarnya semua bangkai Jet Pejuang MIG 29 Ukraine telah ditanam utk hapuskan bukti kecuali KARAT B25 FDR & cctv gun sight sahaja yang diambil oleh kerajaan Ukraine...

Alhamdulillah... mereka bijak merancang tetapi perancangan Allah adalah lagi terbaik dan tepat ni berjaya di copy oleh pembelot yg namanya strelkov's dan berjaya diserahkan pada kerajaan Russia sebagai bukti...

Gambar di bawah ini, korang semua boleh tengok map tracking yg dikesan serpihan taburan pesawat MH 17. Nampak tak di sini Pilot MH 17 sedang sedaya upaya membuat u turn untuk mencari tempat mendarat dgn selamatnya apabila terkena tembakan yg pertama. Kesiankan....

Allahuakbar !!!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cuba anda bayangkan bila berada di dlm pesawat MH 17. Mengikut pengalaman sumber cabin crew m'sia airlines yg bertugas dari pesawat MAS yg lain di waktu pesawat MH 17 ditembak semua penumpang di waktu itu sudah diberi hidangan makanan dan minuman.

Di waktu itu kebanyakan penumpang sedang tidur dan ada yg tgh tgk movie dihadapan tmpt duduk. Tiba-tiba bunyi tembakan yg sungguh kuat di tgh3x dan di hadapan kapal terbang... di waktu itu juga ramai yg terperanjat dan terjaga dari tidur. Dlm masa sama sebahagian pesawat MH 17 sudah pun ditembusi peluru-peluru dari Jet Tempur MIG 29 Ukraine.

Tak dpt bayangkan ya jika kita berada di dlm pesawat tersebut di waktu kejadian berlaku. Mmg sedih yg teramat sgt... Di waktu sofia sdg menulis laporan ni pun air mata sacara automatik jatuh satu persatu tanpa disedari.

Sedihkan.... Allahuakbar !



Nilah dia 2 gambar dajjal dunia iaitu Yatsenyuk & Obama yg merancang untuk menembak pesawat MH 17.

PERSOALANNYA: Siapa yg berani mendakwa 2 dajjal ni utk dihadapkan ke mahkamah di suatu hari nanti ataupun diakhir cerita nanti berkesudahan dgn peperangan yg mana Amerika dan sekutu-sekutunya akan diserang oleh Russia dan sekutu-sekutunya.

Tunggu dan lihat bagaimana kes berprofil paling tinggi di dunia setakat ini ianya berakhir. Harap maklum

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yatsenyuk adalah PM Ukraine yg telah meletak jawatan selepas insiden pesawat MH 17 ditembak jatuh oleh Jet Tempur MIG 29 Ukraine.

Majoriti rakyat Ukraine marah kerana dpt tahu bahawa Yatsenyuk bersubahabat dan turut merancang sama-sama dgn obama laknatullah untuk menembak jatuh pesawat MH 17. Harap maklum

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TERKINI: Tadi sofia dimaklumkan oleh rakan-rakan bahawa tadi Tv3 ada membuat berita hari ini dan menunjukkan bahawa data satellite russia dapat mengesan Pesawat tempur MIG29 Ukraine telah menembak pesawat MH 17. 

Harap sgt-sgt lepas ni Tv3 lebih konsinten dgn berita yg tepat dan berani melaporkan yg benar. Sbb skrg ni rakyat sudah muak dan sudah lama membenci Tv3 kerana dikatakan stesen ini kuat mengencing (tipu) dan rakyat Malaysia menggelarkan stesen berkenaan sbg Tv3 suku. Harap maklum 


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TERKINI: Berita dari Grabove, Timur Ukraine

Pagi tadi kumpulan penyiasat tempatan mula mengalih dan mengambil serpihan bangkai pesawat MH 17 dan juga cebisan mayat penumpang Pesawat Penerbangan Malaysia MH 17 berdekatan kawasan nahas di timur Ukraine. Serpihan dan sisa mayat akan dibawa ke Belanda untuk pemeriksaan lanjut. Pihak berkuasa Belanda pada awalnya ingin menguruskan sendiri bangkai dan sisa tersebut (banyak cantik) tetapi dihalang oleh tentera pemisah Pro Russia. Akhirnya pihak Belanda bersetuju sama-sama dgn pihak pemberontak utk melakukan kerja-kerja tersebut.

Pakar-pakar dari Belanda turut hadir sama di lokasi kemalangan bagi memantau kerja-kerja memotong serpihan bangkai pesawat MH 17 oleh warga donetsk dan meletakkannya ke atas lori dengan menggunakan kren.

Lembaga Keselamatan Belanda mengatakan bahawa tidak semua serpihan yang akan diambil hanya serpihan yg penting saja akan diambil untuk disiasat seperti bahagian tayar, sayap dan tangki minyak MH 17.

Jurucakap Badan Pemantau Pertubuhan Keselamatan dan Kerjasama Eropah (OSCE) ; Michael Bociurkiw melaporkan akan menyiasat laporan Russia yg mengatakan Pesawat Tempur MIG 29 Ukraine telah menembak jatuh pesawat MH 17. Jika hasil siasatan nanti terbukti benar Ukraine yg melakukannya, negara tersebut akan didakwa di mahkamah dan wajib bertanggungjawab sepenuhnya dlm insiden yg meragut nyawa manusia itu.

Takbir..................... Allahuakbar !!!



INFOR: Anda nampak siapa lelaki di hadapan Putin itu ? Beliaulah yg berjaya mencipta satellite CCTV untuk kerajaan Russia dan berjaya merakam Jet Pejuang MIG 29 Ukraine yg menembak jatuh pesawat MH 17. Amerika laknatullah dan sekutu-sekutunya sekali lagi dicheck mate. Terbaik

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  TERKINI: Hari ini sesiapa yg nak beli B.Harian ( Berita menghairankan) jgn keluarkan duit poket anda sbb anda akan diberi percuma saja tapi khas utk kawasan Putrajaya (ERL Putrajaya) 

Mengikut sumber org yg mengedarkan paper itu ianya disponser khas oleh YB KJ dan kandungan paper tersebut ada mengatakan " Imej UMNO masih belum mesra generasi muda " wawancara khas beliau sempena menjelang perhimpunan Agung UMNO minggu depan yg bermula hari Selasa di PWTC. 

Lama tak baca cerita mengarut dari paper berita menghairankan ini... tup tup terbaca berita pasal video terbaru yg dirakam oleh penduduk yg berdurasi selama 2 minit ttg nahas pesawat MH 17 juga berita kononnya Putin mungkin dikenakan sekatan perjalanan serta pembekuan aset oleh Kesatuan Negara Eropah (EU). Setelah sofia baca kandungannya mmg amat menghairankan sekali sbb b.harian melaporkan benda yg tak betul dan lebih bersifat provokasi sesuai dgn gelaran yg dipegangnya sebelum ini iaitu berita yg menghairankan. Hehehe.... 

Harap maklum


TERKINI: Berita Panas.... Malaysia berada di dlm senarai radar Russia... itu ayat pendek yg baru di keluarkan oleh moscow susulan Menteri Pertahanan Malaysia, Hishamuddin yg mengatakan laporan palsu radar dari Russia mengenai pesawat MH 17.

Tidak diketahui maksud ayat pendek itu... namum langkah berjaga-jaga kita semua rakyat Malaysia harus diambil perhatian. Kepatuhan dan kesetiaan Negara M'sia di bawah pimpinan Najib Razak terhadap Amerika dan Yahudi laknatullah amat dikesali oleh jutaan rakyat Malaysia.

Apakah akan ada maklumat sulit akan terbocor dgn sendirinya di suatu hari nanti ttg perjumpaan 4 mata secara tertutup antara Najib dgn Obama mungkin akan diketahui oleh seluruh dunia khasnya rakyat Malaysia.

Kes MH 370 & MH 17 sudah pun diketahui siapa punya angkara dan siapa dalang-dalang yg terlibat. Ingatlah pembelaan keluarga mangsa MH 370 & MH 17 harus dibela terlebih dahulu dan menjadi pokok utama dari menjaga hati dan hubungan terlarang dgn Amerika dan Yahudi laknatullah...

Ingatlah doa keluarga mangsa2x MH 370 & MH 17 yg terasa tertipu dan teraniya akan diangkat oleh Allah s.w.t . Rancanglah dan buatlah persiapan rapi semana yg mungkin tetapi ketahuilah perancangan Allah itu adalah yg tepat dan terbaik serta mengatasi segala-galanya.

Allahuakbar !!! Allahuakbar !!! Allahuakbar !!!


Ni bukti radar tertutup yg dipasang oleh Russia menunjukkan ada sebuah jet pejuang lain cuba mengekori arah belakang 3 minit sebelum pesawat MH 17 ditembak di ruang udara dan bukannya peluru berpandu jenis BUK dari arah darat seperti yg didakwa media-media barat...

Amerika laknatullah termasuk media-media M'sia yg pro Amerika dan Yahudi laknatullah hanya mampu menafikan dgn menggunakan air liur saja tanpa menggunakan fakta dan kemukakan bukti bagi tujuan tersebut. Tetapi sayang 1000 kali syg... rakyat Malaysia dan 1 dunia amnya sudah pun mengetahui hakikat cerita yg sebenarnya...

Ni lagi bukti dikemukakan oleh data satelite Russia jam 1338 waktu pesawat MH 17 meletup ditembak oleh Jet Tempur MIG 29 Ukraine , tiada satu pun kepulan asap dari darat naik ke udara...maknanya bukan missile BUK dari darat yang tembak seperti yg dilaporkan media-media barat.

Sekali lagi bukti demi bukti yg dikemukakan oleh kerajaan Russia telah mencheckmatekan Amerika dan sekutu-sekutunya terduduk dan diam 1000 bahasa dan sekali sekala hanya mampu menyalak ibarat anjing kelaparan....

Harap maklum

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TERKINI: Sudah 2 minggu tak on9 pki PC pagi ni on9 tgk... yang share status ni dan komen nyk juga ya yang back up Amerika laknatullah dan berkata Russia ni pembohong. Tak sangka rakyat Malaysia rupanya yg komen tu . Siap letak pic pakai kopiah lagi tu. ishh100x... Bukti yang di atas tu hanya 10% saja... 90% belum dikeluarkan lagi. Kesian tgk geng-geng macai ni ya... apa nak jadi ya... ?


Kpd rakyat Malaysia yg sokong Amerika dan berkata Russia mengemukakan bukti palsu. Sila jawab gmbr di bawah yg disiarkan di media-media luar negara termasuk di Internet mggu lepas:- 

Gambar di bawah menunjukkan delegasi yang diketuai Belanda, Belgium, Australia dan Ukraine mengenai mesyuarat tertutup ttg penyiasatan kes MH 17. Ianya berlangsung di Belanda sekitar bulan Ogos 2014.

Susulan pendedahan gambar ini, sekali lagi bukti yg jelas bagaimana Russia berjaya membuktikan pada dunia mengenai surat sulit yg berjaya dicuri di pejabat PBB mengenai hasil mesyuarat ini antara 4 buah negara utk menghapuskan bukti satelit dan forensik mengenai nahas MH 17 yg didalangi oleh Amerika sendiri.

Sekali lagi Amerika laknatullah dicheckmate dgn Russia. 
Harap maklum


Minggu lepas akhbar di Russia ada mengeluarkan lagi bukti data satellite yg didakwa media barat sbg palsu itu adalah tepat dan betul. 

Mengikut laporan yg dikekuarkan; radar coordinate sama dengan satellite coordinate. Ni dia gambar di bawah yg dimaksudkan itu bukti jelas bahawa Jet Tempur MIG 29 Ukraine telah menembak pesawat MH 17. Harap maklum


Rasanya ramai yg sudah membaca laporan yg diperolehi melalui internet. Tentang Akhbar German telah mengesahkan data satellite russia itu betul. Akhbar2x di Russia dan Francis juga ada keluar. 

Dalam laporan tersebut bukti bergambar disertakan tentang jarak kordinat jet tempur MIG 29 Ukraine telah datang dari arah kanan dan telah menembak pesawat MH 17 dengan menggunakan marchine gun dan missile sama bukti siasatan di kawasan lokasi nahas MH 17 yg telah dikeluarkan oleh Belanda 

Laporan bergambar dan bukti telah menunjukkan memang terdapat kesan tembakan machine gun di cockpit dan kesan letupan missile di enjin kanan pesawat MH17 di lokasi nahas.

Sayang 1000 kali sayang.. semua media-media di Malaysia takut dan bacul untuk mengeluarkan berita tersebut dikhuatiri jutaan rakyat Malaysia mengetuai hal yg sebenarnya terutama keluarga mangsa MH 17. Harap maklum.


Minggu lepas ramai sudah membaca laporan ttg penutupan email di negara US kerana dikatakan ada virus dan cuba digodam.

Cerita yg sebenarnya us state department menutup semua sistem email apabila negara German meminta data air traffic voice recording untuk di padankan dengan data kordinat satellite mengenai nahas pesawat MH 17. Susulan dari itu negara Amerika laknatullah terus menutup server dan lari..

Nampak tak permainan US ni ??? Tv1, Tv3 dan Astro Awani kenapa membisu dlm hal ni... Rakyat Malaysia nak tahu perkara sebenar !!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

TERKINI: Kes MH 370 & MH 17

Hari ini semua media-media elektronik dan cetak tempatan yg pro Amerika dan Yahudi laknatullah masih lagi menipu 29 berjuta rakyat Malaysia.

Tetapi

Akhbar luar negara seperti RTnews, Berlin today, Poscarr, Sputnik , France today, Russia net, International Business Tmes . Independent dan byk lagi akhbar di sana telah mengeluarkan berita yg sebenar malah sekarang ni 1 dunia dah tahu siapa yang sabotaj pesawat MH 70 dan MH 17.

Don't miss Final pendedahan MH 370 akan ke udara di fb utama Sharifah Sofia Syed Rashid pada malam sambutan tahun baru (2015)

Harap maklum   
TERKINI: Patutlah.... mengapa Tv1, Tv3, Astro Awani dan media-media cetak di Malaysia yg pro Amerika dan Yahudi still mengatakan peluru berpandu jenis BUK dari atas darat telah menembak pesawat MH 17 dan mengatakan data satelit yg dikeluarkan oleh Russia mengenai terdapat pesawat tempur jenis MIG 29 Ukraine adalah palsu akhirnya terbocor juga...


Semua media-media utama di M'sia telah diarahkan utk zip mulut dan melaporkan berita palsu dan menyokong Amerika dan sekutu-sekutunya dan ianya telah diarahkan oleh org yg berpengaruh yg mana digelar lelaki misteri yg bernama " Dia "


Harap maklum !!!!!!


TERKINI: Sekali lagi Russia berjaya mengesan penipuan penyiasatan OSCE yg diketuai oleh Belanda:

(1) OSCE Belanda (garisan merah) memberi bukti palsu kononnya MH 17 keluar dari laluan asal lalu di tembak dari arah darat menggunakan peluru berpandu junis BUK 


(2) Satellite (garisan hijau) membuktikan pesawat MH 17 mengikut laluan yang betul. Pesawat tersebut telah berpusing ke kiri dan terhempas selepas terkena tembakan dari Jet tempur MIG 29 Ukraine.


Kesimpulannya: Sekali lagi Amerika laknatullah gagal dlm perancangan jahatnya kerana perancangan Allah s.w.t adalah lebih hebat dan tepat.


Nilah dia pasukan Penyiasat OSCE yg diketuai oleh Belanda yg sengaja memakai tongkat seolah-olah buta bagi menyindir Russia untuk menunjukkan kpd dunia bahawa kejadian pesawat MH 17 yg ditembak jatuh di timur Ukraine bersempadan Russia pada 17/7/14 sengaja ditutup dan buat pura-pura tak nampak sekalipun terdapat bukti jelas yang diperolehi ada di depan mata.

Susulan dari penyindiran gambar ini, kereta OSCE telah ditembak dgn menggunakan machinegun...


Nampak gaya tiada pembelaan untuk semua keluarga mangsa MH 17 dalam kes ini. Harap maklum

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

TERKINI: Ramai yg mesej diinbox mengatakan apakah kesudahan kes MH 370 & MH 17 akan berakhir dengan peperangan.


Ni jawapannya: Dalam program naval Drill yg disiarkan baru-baru ini mmg terdapat berita yg jelas bahawa Russia, China, Iran Korea Utara, Turki dan German akan menyerang sekutu - sekutu usa dan akhir sekali barulah Amerika akan diserang dgn Bom Nuklear dan pesawat drone tanpa pemandu dan diwaktu inilah perang dunia sebenar akan tercetus.


Harap maklum



TERKINI: Ok ni dia Russia dah keluarkan original data satellite dan 3 radar tepat sukatan kiraannya dari Jabatan Engineering Russia. 


Memang confIrm Jet tempur MIG29 Ukraine yg tembak pesawat MH17. Tv1, Tv3 dan Astro Awani ada berani tunjuk gambar ni pada seluruh rakyat Malaysia.


Sekali lagi Amerika terduduk dan diam 1000 bahasa sedikit demi sedikit bukti yg jelas telah pun dikeluarkan oleh Russia manakala sekutu-sekutu US termasuk media-media tempatan tanah air yg pro Amerika dan Yahudi laknatullah hanya mampu menafikan melalui mulut saja tanpa mengeluarkan bukti dan sekali sekala menyalak seperti anjing kelaparan untuk mencari mangsa baru !!!


Harap maklum

-------------------------------------------------------------------------------------------------

INFOR: Susulan pendedahan terbaru dari Russia bahasa 4 negara yg bersekongkol ttg kejadian nahas pesawat MH 17 itu pada persidangan G20 minggu lepas, semua kesatuan EEU telah membatalkan semua kontrak berbilion dari sekutu usa:- 


(1) Batalkan perjanjian kawalan nuclear . 

(2) Batalkan perkongsian stesen issi satellite .

(3) Batalkan kawalan harga minyak dan gas. 

(4) Haramkan penggunaan usd.


dan yg terakhir


(5) Menyerang negara-negara sekutu US jika berterusan menipu dunia dan akhirnya Bom Nuklear akan sampai ke White House dan diwaktu itu Amerika laknatullah akan tahu betapa langit itu tinggi atau rendah dan akan tahu erti penyesalan   


Harap maklum

-------------------------------------------------------------------------------------------------

TERKINI: Baru tadi Tv di Russia mengatakan kekesalan moscow terhadap wisma putra (Malaysia) ttg pendirian Kerajaan M'sia di bawah pimpinan Najib Razak ttg dakwaan satellite yg dikeluarkan oleh Russia ttg MH 17 adalah palsu dan terus mempercayai dakwaan media-media barat bahawa peluru berpandu jenis BUK Russia yg menembak jatuh pesawat MH 17.


Russia juga memberi amaran bahawa jika media-media di Malaysia terus menerus menipu dan bersekongkol dgn Amerika dan sekutu-sekutunya, mungkin akan berlaku krisis baru yg bakal menyulitkan kes ini dan hubungan dua hala yg terjalin baik selama ini akan terjejas.


- Vladimir Putin (Presiden Russia)


Harap maklum 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

TERKINI: Bukti yg jelas terdapat 2 pesawat tempur Ukraine mengekori lalu menembak pesawat MH 17 dan bukan dari missile BUK.
INFOR PENTING: 


(1) Malaysia menuju kehancuran dgn kebanjiran berjuta warga asing ianya ibarat bom jangka yg akan meletop bila-bila masa. Peluang untuk memperbetulkannya sudah terlambat..... Amerika dan Yahudi laknatullah sudah pun membeli byk tanah di seluruh M'sia dan francais2x Amerika dan Yahudi semakin bertambah dan kukuh. Warga asing akan mendapat ic dan keistimewaannya sama seperti kita rakyat M'sia.


(2) Kesemua keluarga mangsa MH 370 & MH 17 tidak akan mendapat pembelaan yg seadilnya dan kes akan bertambah rumit 


Manakala


(3) Satu kes baru dan lebih besar akan ditimbulkan oleh Amerika dan Yahudi laknatullah pada tahun 2015 dan kes MH 370 & MH 17 secara automatik tertutup dan terpinggir dgn sendirinya.


Ketiga-tiga di atas klu sesiapa tak percaya. Korang semua tunggu dan lihat saja. Tak perlu berhujah dan bergaduh sesama kita demi utk back up Amerika dan Yahudi laknatullah sebaliknya isu keselamatan negara dan pembelaan kpd semua keluarga mangsa MH 370 & MH 17 harus diutamakan dari menjaga hubungan ' terlarang ' dgn Amerika & Yahudi laknatullah !!!


Harap maklum 


Tadi ada baca di Internet dlm bahasa Russia ttg MH 17.

Satu filem lakonan semula akan ditayangkan mengenai kisah benar bagaimana konspirasi Barat yg diketuai oleh Amerika laknatullah ttg pesawat MH 17.


Sama-sama kita nantikan filem tersebut dan InsyaAllah filem itu akan dikongsikan di wall ni. So sorrylah berita filem MH 17 yg akan dikeluarkan oleh Russia ini tak akan keluar dlm berita Tv1, Tv3 dan Astro Awani yg pro Amerika laknatullah.


Harap maklum



TERKINI: Semalam satu lagi pendedahan terbaru dari akhbar Russia melaporkan bahawa terdapat 2 pesawat tempur MIG 29 Ukraine telah mengekori serta mengejar pesawat MH 17 ketika berada di ruang udara antara Ukraine dan Russia.


Di dlm laporan tersebut media russia mendedahkan nama pilot pesawat tempur MIG 29 Ukraine yg telah menembak jatuh pesawat MH 17 itu ialah Colonel Dmyto Yakatsut manakala rakannya yg seorang pilot tempur MIG 29 Ukraine yg bernama Alexander Oksanchenko hanya mengekori dgn rapat dan memerhatikan saja bagaimana pesawat MH 17 ditembak.


Harap maklum.


Sekali lagi Amerika dan sekutu-sekutunya telah dicheck mate !!!



Panas isu MH 17 ditembak jatuh oleh Jet Pejuang MIG 29 UKRAINE
Semalam persidangan kemuncak pemimpin G2O di Brisbane, Australia sangat panas dan mengejutkan apabila Vladimir Putin mengejutkan persidangan dengan memberitahu kepada dunia mengapa kapal perang nuklear Russia ke Australia bukan untuk mengiringi beliau tetapi kerana mahu Tony Abbott mengaku pada umum tentang penipuan siasatan MH 370 & MH 17.

Akhirnya tadi Tv3 juga menyiarkan bahawa pesawat MH 17 bukan ditembak oleh peluru berpandu jenis BUK dari darat sebaliknya ditembak oleh Jet Pejuang UKRAINE.

Di dalam sidang tersebut Vladimir Putin membawa rakaman live cctv satelite russia dan menunjukkan bagimana pesawat MH17 ditembak oleh Jet Pejuang Ukraine...Berita ini ditayangkan serentak di seluruh Russia dan kesatuan EU...Amerika dan sekutu-sekutunya paling malu pada persidangan tersebut.
- See more at: http://teori-sharifah-sofia.blogspot.com/2014/11/terkini-amerika-menggelupor-dan.html#sthash.3NJEq8Lx.dpuf
Panas isu MH 17 ditembak jatuh oleh Jet Pejuang MIG 29 UKRAINE
Semalam persidangan kemuncak pemimpin G2O di Brisbane, Australia sangat panas dan mengejutkan apabila Vladimir Putin mengejutkan persidangan dengan memberitahu kepada dunia mengapa kapal perang nuklear Russia ke Australia bukan untuk mengiringi beliau tetapi kerana mahu Tony Abbott mengaku pada umum tentang penipuan siasatan MH 370 & MH 17.

Akhirnya tadi Tv3 juga menyiarkan bahawa pesawat MH 17 bukan ditembak oleh peluru berpandu jenis BUK dari darat sebaliknya ditembak oleh Jet Pejuang UKRAINE.

Di dalam sidang tersebut Vladimir Putin membawa rakaman live cctv satelite russia dan menunjukkan bagimana pesawat MH17 ditembak oleh Jet Pejuang Ukraine...Berita ini ditayangkan serentak di seluruh Russia dan kesatuan EU...Amerika dan sekutu-sekutunya paling malu pada persidangan tersebut.
- See more at: http://teori-sharifah-sofia.blogspot.com/2014/11/terkini-amerika-menggelupor-dan.html#sthash.3NJEq8Lx.dpuf

.

.