Tuesday, 24 July 2012

Kesilapan Wikipedia berkenaan DS Rosmah Mansur

KLIK IMEJ UTK PAPARAN LEBIH JELAS

Sejak kebelakangan ini blog2 pro kerajaan mahupun pro pembangkang galak bermain dan mempertahankan isu  status suami kepada DS Rosmah mansur sebelum DS Najib Tun Razak. Namun setelah teman nilai dan mencari sumber yg terdekat, mungkin sumber dari wikipedia yg menjadi rujukan buat bloger pro pembangkang menjadikan isu ini panas.

Melalui paparan di atas jelas menunjukkan kesilapan wikipedia yg membuka ruang kepada kesilapan rujukan yg dilakukan blog2 pro pembangkang. Pendapat teman, Blog pro pembangkang hanya menulis cerita berkenaan isu ini melalui sumber wikipedia. 

Jadi tidak timbul isu siapa fitnah siapa. Mungkin kesilapan kecil kepada blogger2 tersebut kerana tidak selidiki fakta sebenar secara lengkap. Ini mungkin juga kerana perkara ini telah dimomokkan sejak sekian lama sehinggalah Farid Ismet Emir sendiri yang tampil kehadapan membuat penafian menjelaskan isu sebenar yang akhirnya merungkaikan cerita sebenar sekaligus dari paparan di atas juga kita dapat lihat kesilapan fakta yang tertulis di Wikipedia telah dikemaskini.

P/s: Kalo dr dulu Farid Ismeth nafikan kan ke senang....aku pn ingat mmg dia bekas suami DS Rosmah...agak2 sape yg update wikipedia ni ha??

0 comments:

.

.