Tuesday, 10 July 2012

Khalil Afandi Hamid @ Jaya Negara???

Semalam kita dikejutkan dengan tragedi amukan satu pasangan di Kompleks Jabatan Perdana Menteri, Putrajaya. Namun Kebanyakan akhbar-akhbar arus perdana hanya mensensaikan tentang kronologi amukan tersebut tanpa cerita disebalik identiti orang yang mengamuk tersebut..siapakah dia ini??Mengapa dia mengamuk?


Seperti yang diwar-warkan akhbar, lelaki tersebut adalah Khalil Afandi Hamid 47. Maklumat polis juga mengatakan lelaki ini adalah seorang penulis blog. Kalau begitu, sebagai seorang blogger pasti banyak yang diluahkan lelaki ini bagi menunjukkan ketidakpuasan hatinya sehingga mendorong kepada amukan di Kompleks JPM..
Hasil carian dan maklumat sumber terdekat, aku menjumpai satu blog yang mungkin dipunyai oleh Allahyarham Khalil...pemunya blog ini menamakan dirinya sebagai Jaya Negara...cuba korang ke blog ini dan nilai sendiri ..adakah Khalil Afandi Hamid dan Jaya Negara adalah individu yang sama???kalau benar, rupanya mmg ada yang sedang berkecamuk dalam hati, akal dan fikirannya hingga membawa kepada ajalnya..


My Photo 
P/s : Kita sebagai manusia tiada hak menilai amal seseorang, biarlah semua ini antara dia dengan Allah...Al-fatihah untuk Allahyarham...

2 comments:

www.QueAchmad.com said...

alfatihah

Herma Julianny said...

eh???
Dah meninggal kah??
takziah kpd keluarga arwah...

.

.