Sunday, 8 July 2012

Setiaku di sini

Siapa x kenal ziana zain..penyanyi popular tanah air sebelum dicantas Siti Nurhaliza..salah satu lagu top beliau adalah setiaku di sini..pernah dengar x??
Bukan nak citer pasal ziana zain atau lagu2nya, tapi ada satu story yang aku nk sangat kongsi dengan pembaca blog nie..

Nak dijadikan cerita petang tadi aku ke kenduri perkahwinan sahabat lama . Biasa la sejak berpindah kerja inilah kali pertama aku bersua kembali kwn2 dari tpt kerja lama yg aku xjumpa lama dah..dalam sibuk kitorang melahap lauk kenduri sambil borak2, tetiba terdengar suara menyanyikan lagu ziana zain-setiaku disini..kitorang semua secara spontan berhenti makan dan terus tertumpu pada penyanyi tu...kitorang bukan terkejut sebab dia nyanyi lagu sedih kat majlis kenduri tapi awek yang nyanyi tu adalah bekas kekasih pengantin lelaki tu..

Sebak la jugak bila kitorang teringat kisah cinta dorang sambil dengar lagu setiaku di sini yang awek ni nyanyi..sedeehhh beb..sbb mereka ni dulu mmg loving couple..satu tempat kerja tau kisah cinta dorang ni...tak tau la ntah sebab ape dorang putus...tu la org kata xde jodoh..lepas mereka putus, awek ni berhenti kerja dan skg kerja sbg pramugari SIA..

Cuba korang dengar lagu setiaku di sini sambil bayangkan situasi yang aku & member2 lain rasa petang tadi...sedih tak?? Kalu tak, korang memang xde perasaan...hahahahha

p/s : Sapa nk kenal ngan awek ni emel aku..kosong lagi..tapi pastikan korang lebih macho dari aku sbb aku yg macam brad pitt ni pn dia x pandang (perasan)..hahaha

6 comments:

roym as said...

wei nama ape mu sebut tu..ingat fb ke

Alieza Dayasari said...

brad pitt erk.. waaaaa....
hihihihi

Alieza Dayasari said...

yer. kalau saya berada di tempat tu. sedihnya. ada makna sebaliknay kah disampaikan lirik tu. huuuu

www.QueAchmad.com said...

Tula pasal, mesti dia nyanyi dalam nangis

Herma Julianny said...

owh...
sedihlah....
kejadian ini juga pernah berlaku pd kwn sy..
bezanya, dia menyanyi lagu Tenda Biru..
memang sebak di dada tau..

roym as said...

yag best dia xnangis pn...pengantin lelaki pun senyum kambing je...2 2 pn profesional..

.

.