Sunday, 1 July 2012

Uncleseekers oh uncleseekers

Blog paling panas dua tiga menjak ni....disokong dengan tiada berita politik yang panas2 membuatkan rating blog ni melonjak dgn tumpuan terarah terus kepada uncleesekers.blogspot.com....
Aku bukan nk review pn blog ni sbb ramai dah sgt bloggers buat entry pasal blog ni, korang pandai2 la cari..hehe

Kepada amenoworld, papagomo dan geng bloggers politik korang, g rileks dulu, layan sembang2 kat www.kakisembang.com. heheheh...aku pn dah terjebak dgn penangan uncleseekers ni...rasa kekurangan kalo x jenguk uncleseekers walau sehari...adakah blog ni akan terus wujud selepas laporan ni...sama2 kita nanti..



JOHOR BAHARU: Tiga puluh individu hari ini membuat laporan polis terhadap pengamal paranormal, Syed Abdullah Hussein Al-Attas atau lebih dikenali sebagai Uncle Seekers berhubung penyiaran artikel dalam blognya yang dikatakan berunsur provokasi, hasutan dan mengaibkan Sultan Johor.

Laporan polis berkenaan dibuat pada jam 12.10 tengah hari di Balai Polis Sentral, di sini bagi memohon pihak berkuasa menjalankan siasatan terhadap blog uncleseekers.blogspot.com yang turut berunsur mengaibkan Tunku Mahkota Johor, pemimpin dan penjawat awam kerajaan Johor. Wakil kesemua individu berkenaan, seorang peniaga, Khairil Azlishah Jalil, 32, ketika ditemui pemberita berkata, pihaknya meminta blog berkenaan ditutup memandangkan terdapat dokumen sulit yang dipaparkan pada blog itu.
"Sebagai rakyat Johor yang taat setia kepada Duli Yang Maha Mulia Sultan Johor Sultan Ibrahim dan kerajaan berperlembagaan, kami tidak puas hati dengan dakwaan serta hasutan yang boleh memecah belahkan rakyat Johor dan kesejahteraan negeri ini.

"Kami tidak mewakili mana-mana parti atau badan bukan kerajaan. Kami dapati penulisan di dalam blog berkenaan semakin hari semakin menjadi-jadi dan sehubungan itu kami mahu polis menjalankan siasatan mengenainya," katanya. - BERNAMA

P/s : Rasa mcm nk join jek komen kt setiap entry uncleseekers, tapi....bukan takut, segan jek...

6 comments:

Kaki Sembang said...

Lama jea nk siasat..nizar ritu..baru jea dah siasat..nmpk sgt politk..kuang2

dayteen lea said...

cool.its getting hot

roym as said...

hot...ibarat kari berapi...eh mcm rasa nk makan megi lak..dayteen lea buat satu entry cara nk masak megi lak, pasti boom...

dayteen lea said...

hahaha cis
tgu la
bila rasa lapa. i buat. ;p

Que Achmad said...

Entri ni TERBAEK..... Hidup uncleseekers.... Tetibe.... Hehheheheh
Apakah?

Herma Julianny said...

Saya follow blog uncleseekers tu..
Tapi hari2 crita pasal sultan johor,
malas pula nak baca.
lebih suka baca yang misteri2 tu.
hehe..=p

.

.