Sunday, 12 August 2012

Kekeliruan dahsyat kartunis Zunar...

Cubo tengok lukisan si zunar ni ??



Eh.... malas la nk explain bukak balik buku sejarah...kau ni mmg tak tau ke saje2 buat tak tau... orang lain pun berkarya juga...berkarya dengan membusukkan negara sendiri tu bukan berkarya...tu namanya....eiiiii ringan je mulut aku nk cakap...sabar..sabar..

Ni la contoh orang yg tak tau bezakan politik dan patriotik...ape? kalau PR menang jalur gemilang tu dh lain ke? lagu negaraku pn gubahan baru? ni la contohnya kalau membangkang membuta tuli!!

Bendera yg ko kata ciplak tu bendera Malaysia..bukan bendera BN... bendera tu jugak la yg ko pandang..yg ko nyanyi.... yg ko hormat masa perhimpunan kt sekolah dulu...Ke ko dulu tak sekolah??...ape pnye bijak la.....

oooo bendera Malaysia tiru bendera US, abis bendera indonesia tu tiru Poland la ekk?? atau kalau org PAS dgr aku kate bendera PAS tiru Bangladesh marah tak??? aku pun marah.... grrrrrr..

P/s : Dulu masa baca buku Gila-gila aku pun tak tau nape sampai part kartun zunar je aku skip....cam nyampah je nk pandang...paling ditunggu2 pasti karya rejabhad. aloi, cabai. dll..

2 comments:

Kaki Sembang said...

Dah jadi blog umno ke rony..sampai pas pun kena kutuk..ish2

usin said...

zunar terlupa perbezaan politik dgn patriotik.... org tua yg lalai

.

.