Wednesday, 18 September 2013

Suhaimi Ibrahim bukan adik Anwar Ibrahim..
Bapaku pulang dr kota,
bapaku belikan kereta,
kereta MEWAH, besar-besar,
boleh ku bawa ke SPRM,

pon..pon..pon..pon..pon...pon..pon..pon..pon,
kereta BESARku berbunyi,
marilah ehem..mari naik,
boleh ku bawa jumpa SPRM

hahah...ini antara komen2 nakal versi lagu yang aku jumpa berikutan berita penahanan Datuk Suhaimi Ibrahim oleh SPRM bagi membantu siasatan kes penyelewangan program 1AZAM yang disasarkan kepada golongan berpendapatan rendah.

Apabila keluar berita2 sebegini maka berkicauanlah segala pendapat dan pandangan dari segenap rakyat melontar hujah. Sudah tentu yang paling panas isu ini dijadikan sebagai modal bagi mengiyakan mudahnya berlaku ketirisan dan penyelewangan dalam projek2 kerajaan. Kalau mudah kenapa beliau tertangkap??Tak nampakkah beliau kebarangkalian beliau akan tertangkap dari penyelewanagan yang bakal atau akan dilakukan?? Tak sedarkah kita hasil penahanan beliau juga sebagai bukti keseriusan kerajaan memerangi rasuah dan penyelewangn?? Ini bukan berita yang popular bagi menaikkan imej kerajaan, lebih2 lagi status Datuk Suhaimi ini yang ada kaitan dengan kerajaan dan parti UMNO..dan pernah menjadi wakil rakyat pun beliau..

Ramai berkata rasuah dan penyelewangan ada berlaku dari segi pelaksanaan sesuatu agenda kerajaan, tetapi adakah mereka sertakan dengan bukti?? atau hanya berani membaling batu sembunyi tangan?? Jika sesuatu tuduhan atau prasangka mereka disertakan bukti sebegini, pastilah hasilnya akan seperti apa yang menimpa Bekas Presiden GPMS ini. Cuma kesudahannya bergantung kepada hasil siasatan pihak berkenaan dan keputusan mahkamah jika kes ini difailkan.

Mungkin akan ada suara2 nakal berkata " kalau dah berkereta mewah sampai 10 buah dengan gaji yang tak setimpal, kalau tak bersalah lagi tak tau la...."

Jawapan aku "biarlah pihak berwajib yang diamanahkan membuat kesimpulan...jika ada pendakwaan, terpulang pula kepada mahkamah membuat keputusan...kerajaan tidak kejam untuk senang2 jatuhkan hukuman kepada seseorang, kalau kerajaan kejam dah lama Anwar Ibrahim masuk balik penjara...(sori org PKR sbb jadikan DSAI sbg contoh aku.kihkihkih) kalau sesiapapun terlepas dari mahkamah dunia, azab mahkamah akhirat lagi perit sedang menunggu...semuanya mempunyai hikmah..

P/s: Kalau ikutkan hati rasa nak menyumpah je..kena pulak hal2 yg melibatkan duit orang2 miskin camni...sabar..sabar...


0 comments:

.

.