Thursday, 7 August 2014

Senarai Produk Israel dan Jenama yang menyumbang pembangunan Israel yang perlu diboikot.

Berikut adalah produk yang mempunyai perkaitan dengan ISRAEL yang perlu diboikot sebagai pengajaran keatas rejim Zionis laknatullah yang melakukan penghapusan etnik di bumi ambia palestina... mari sama-sama kita menyokong usaha ini..
Fakta dan syarikat berkaitan Israel .

Syarikat : Phillip Morris Produk : Rokok dan Makanan Jenama : Marlboro, Virginia Slims, Benson & Hedges, Winston, Gold Coast, Merit, Parliament, Alpine, Basic, Cambridge, Bristol, Bucks, Chesterfield, Collector’s Choice, Commander, English Ovals, Lark, L&M, Players and Saratoga, C? e d’Or, Philadelphia, Polo, Milka, Malabar, Marabou, Prince  
Fakta : 12 % keuntungannya adalah untuk Israel, Setiap hari umat Islam membelanjakan USD 800 juta untuk membeli rokok mereka, keuntungan purata 10% atau USD 80 juta sehari. JADI USD 9.6 JUTA DUIT ORANG ISLAM PERGI KE ISRAEL SETIAP HARI

Syarikat : Coca-Cola – McDonalds – Burger King – Pizza Hut ?KFC Produk : Minuman Jenama : Light Coke, Fanta, Sprite, Canada Dry, Crush, Schweppes, Minute Maid, Nestea, Dr. Pepper 
Fakta : Sejak 1966 Coca Cola meyokong penuh negara Israel. Coca Cola telah menerima anugerah tertinggi dari kerajaan Israel kerana lebih 30 tahun menyokong mereka serta membantah boikot Liga Arab terhadap Israel.

Syarikat : Nestle Jenama : Kit Kat, Perrier, Libby, Nescafe, Maggie, Buitoni, Nestea, Freskies, Vittel, Pure Life, Nido, Smarties, Lion, Polo, After Eight, Coffee Mate, Nesquik, Aero, Quality Street, Felix (cat food), Crosse & Blackwell, Milkmaid, Carnation, Shreddies, Baci Baby Ruth, Butterfinger, Milkybar, Frutips 
Fakta : Syarikat Swiss ini dimilikki 50.1% oleh syarikat Israel, Osem Investments. Pada tahun 2000 mengumumkan untuk melabur berjuta-juta dolar di Israel dalam R & D. Pada tahun Peter Brabeck-Letmathe bagi pihak Nestle menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : Disney Produk : Disneyland, Euro-Disney, Jenama Disney, Kartun, Filem 
Fakta : Pameran Walt Disney Millennium di Epcot Centre Florida menonjolkan Jerusalem sebagai ibu negara Israel. Kos US 8 juta untuk pameran ini dibiayai US 1.8 juta oleh Israel untuk menentukan isi kandungan pameran. Ini adalah kempen Israel menggunakan Disneyland untuk menguasai Jerusalem sepenuhnya.

Syarikat : Delta Galil Industries Ltd. Produk : Pasaraya, Pakaian dan Kasut Jenama : JC Penney , Carrefour Nike, Reebok, Converse, Calvin Klein, Gap, Boss, Ralph Lauren, Banana Republic, Bauer, Wrangler, Dim, Old Navy Dockers, Celio, J. Crew , Caterpillar, Lou Riders, Pryca  
Fakta : Syarikat kain terbesar Israel. Pengasasnya Dov Lautman adalah kenalan rapat Presiden Israel ketika itu Ehud Barak.

Syarikat : Nokia Produk : Telekomunikasi, telefon bimbit dan elektronik Fakta : Nokia melabur begitu banyak di Israel dan memanggilnya PROJEK ISRAEL.
Syarikat : Danone Produk : Makanan, minuman dan biskut Produk : Evian, Alpina, LU Biscuits, Tuc, Volvic, Strauss dairy, Jacob biscuits, Danone yogart, HP foods, LEA & PERRINS, Sant? Galbani, Danao, Danette  
Fakta : Pada tahun 1998 Franck Riboud bagi pihak Danone menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel, Netanyahu. Anugerah tertinggi negara Israel untuk syarikat yang memperkukuhkan ekonomi Israel. Institut Danone, satu institut Penyelidikan dan Pembangunan telah di tubuhkan di Israel pada tahun
1998.

Syarikat : Johnson & Johnson Produk : Kesihatan. 
Fakta : Pada tahun 1998 Roger S. Fineon bagi pihak Johnson & Johnson, menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu.

Syarikat : Revlon Produk : Kosmetik 
Fakta : Jutawan Ronald Perelman yang memilikki Revlaon adalah seorang Zionis. Penyokong kuat Zionis Merupakan pemegang amanah Pusat Simon Wiesenthal Center yang menggunakan Holocaust untuk mendapatkan sokongan Zionisma dan Israel.

Syarikat : AOL Time Warner Produk : Media Elektronik dan Cetak Jenama : ICQ, Warner Bros, CNN, AOL, Times magazine  
Fakta : AOL memperuntukkan 30% daripada portfolio keuntungan di Israel. Pada tahun 1998 AOL menerima anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Netanyahu.

Syarikat : IBM 
Fakta : Mempunyai 1700 pekerja di Israel. Satu dari 3 syarikat yang disanjung semasa Jamuan Makan Malam Liga Persahabatan Amerika-Israel Untuk Demokrasi pada 25 Jun 2001 bersama Ariel Sharon.

Syarikat : L’Oreal Jenama : Giorgio Armani, Lancome, Biotherm, Garnier, Helena Rubinstein, Donna Karan, Vichy, Cacharel, Maybelline, Redken, La roche-posay, Carson 
Fakta : Setelah disaman US 1.4 juta kerana menulis surat pada Liga Arab bahawa mereka menutup kilang di Israel, mereka kemudian malbur dengan begitu banyak di Israel. Kongres Yahudi Amerika amat berpuas hati dengan L? real dan menganggap mereka sahabat akrab.

Syarikat : Intel Produk : Perkakasan komputer  
Fakta : Intel adalah penyokong kuat Israel. Pusat pembangunan pertama di luar Amerika didirikan di Haifa pada 1974.

Syarikat : Est? Lauder Jenama : Clinique, Tommy Hilfiger, DKNY, Aramis, Origins, Ko Malone, La Mer, Prescriptives, Bobbi Brown Essentials, Aveda, Jane, MAC Cosmetics, Kate Spade, Fragrances, Stila 
Fakta : Pengerusinya, Ronald Lauder, pernah menjadi pengerusi Persidangan Utama Kesatuan Amerika Yahudi. Juga adalah presiden Tabung Kebangsaan Yahudi yang fungsinya ialah untuk menghalalkan pengambilan tanah rakyat Palestin oleh Israel.

Syarikat : News Corporation Produk : 20th Century Fox, Star, SKY, New York Post, National Geographic Channel, News of the World, The Times, The Sun, Nursery World, The weekly Standard, Daily Telegraph, Harper Collins 
Fakta : Murdoch’s New Corp. melabur dengan begitu banyak di Israel.

Syarikat : Kimberly-Clark Produk : Huggies, Kotex, Kleenex, Scott, ANDREX products Freedom, Scottex 
Fakta : Pada tahun 1998 Robert P. Van der Merwe , Pengerusi Kimberly Clark , menerima Anugerah Jubli daripada Perdana Menteri Israel Netanyahu, kerana sumbangan mereka dalam membangunkan ekonomi Israel.

Untuk maklumat lanjutan boleh klik di sini.

Kredit
1 comments:

Anonymous said...

Israel Corp adalah sebuah syarikat yang diperbadankan di Israel...menumpukan kepada usaha2 pelaburan untuk membangunkan israel. Boleh refer sini

http://www.israelcorp.com/AboutUs/OwnershipProfile.aspx

Ironiknya, antara pemegang sahamnya adalah Vanguard Group Inc yang diperbadankan di US. Syarikat pelaburan ini juga melabur dalam dua entitk perniagaan yang saling menyumbang antara satu sama lain iaitu PepsiCo dan Yum Brand.

ironiknya

institusi dan mutual fund yang memegang saham majoriti di PepsiCo dan Yum Brand adalah Vanguard Group Incorporated.

masih ramai yang tidak tahu, kenapa perkara tersebut boleh berlaku. ini kerana pada 1997,PepsiCo telah mengasingkan rangkaian makanan segeranya daripada tumpuan perniagaannya.

PepsiCo menumpukan kepada minuman dan snek seperti Twister dan Pepsi serta Quaker Oads. Manakala Yum Brand adalah syarikat baru yang menumpukan kepada rangkaian makanan segera iaitu KFC dan PIzza Hut.

info senarai pemegang saham :

https://finance.yahoo.com/q/mh?s=PEP+Major+Holders
http://finance.yahoo.com/q/mh?s=YUM+Major+Holders
http://quotes.wsj.com/PEP/ownership
http://quotes.wsj.com/YUM/ownership

MANAKALA...

Pada tahun 2013..CVC, KWSP dan JCORP telah mewujudkan QSR Brand untuk mengembangkan lagi KFC dan QSR.

Kwsp dan Jcorp adalah entiti milik Malaysia..manakala Cvc Capital Partners pula adalah entiti asing yang berpengkalan di United Kingdom.

Bagaimana mungkin kita nak katakan KFC Holdings milik melayu @ islam 100%???? Apakah CVC itu milik melayu @ islam?

Sir Trevor Chinn mrupakan salah seorang senior adviser di CVC Capital. siapakah beliau? beliau pernah menjawat jawatan sebagai President UJIA (United Jewish Israel Appeal) - the major fund-raising organisation for Israel.

sumber :
cvc.com/Our-Portfolio.htmx?itemid=9221317073901
jewishcanada.org/page.aspx?id=233255
thejlc.org/author/tchinn

boleh baca sini untuk lebih kepastian tentang peranan CVC dalam membantu ke arah kemajuan perniagaan dan pelaburan di Israel

http://israelpesummit.evolero.com

#BOIKOT #MCDONALDS #KFC #PIZZAHUT #PEPSI #TWISTER

.

.