Monday, 19 February 2018

Plaster siling Murah

Assalam,,

Uhh lame tak menulis kt blog..terase karat idea ..nk into je pun dkt 10 minit..hahaha.

Bulan lepas aku g la bertandang rumah sorg member kt Putrajaya..kenduri doa selamat katenyer...heheh  Rumah baru le katakan...molek kalo ade bace2.. semoga mendapat keberkatan katenya.. insyaallah..amin..

Selama dok kt dlm ruang tamu dia, terpandang la plaster siling kt situ.. hurmm lawo jugak.. saje aku pancing tanye dia " Ni ko bli rumah ni siap ade plaster siling ke?" (Padehal aku tau dh, gilo ke pemaju nk bg free plaster ciling).. Saje tnye buat2 intro ajak sembang.. Ni kalo buat kt apartment baru aku pn cantek jugak..

Serious mmg cantik..hasil kerja pn halus, desain pn ade lain sikit dengan kebiasan desain bagi ruang tamu rumah2 apartment.. aduh tak reti aku nk ckp cmne, tp lubang diantara plaster siling dengan siling baru tu agak luas..mcm cutting plaster siling retro... paham ke?? aku pn mcm tak berapa nk paham penerangan aku neh, tp sbb aku yg tulis maka aku paham la..korang tgk gambar je lah ..mungkin boleh paham..ahahha.

So tanya plak harga dia..terkejut aku dengar harga dia.. murah siott..aku tnya yg buat ni kontraktor reno besar ke?? berani bagi harga camtu? So member aku jwb, kontraktor biasa je..bg murah sbb dpt brg murah..lgpun untung sikit2 dh la, janji pelanggan puas hati.. perggh.. mcm tu pnye org bisnes pn masih wujud kt malaysia ni ek.. aku ingt dah pupus dah...hahaha

Jadi aku mintak la address kontraktor ni, fb ke, insta ke..malangnye kontraktor ni xde fb pn..insta apetah lagi..so aku tnye member mane ko jumpa kontraktor ni, ..member kate kenal kawan atas kawan je..mmg kontraktor reno ni xde buat promosi..iklan/suratkhabar/whatsapp/fb/telegram waima ape saluran pn mmg xde buat iklan.. tapi yg peliknya mmg payah nk tempah dia buat kerja, sbb sentiasa penuh..member aku ni pn kena que tiga minggu br kontraktor ni dpt masuk rumah..

Korang tengok..kuasa pengiklanan mulut ke mulut.. mungkin keberkatan atas rezeki dia..jujur kot nk bantu org..mungkin la.. so dpendekkn citer dpt la aku berhubung dengan kompeni ni, owner kenalkan diri sbg Zam je..muda lg.. so mintak dia pasang siling kt rumah br aku plak.. in an area on the outskirts of kuala lumpur..pergh..terspeking london..huhu..

Aku pun offer la nk promote kerja dia kt blog aku (Padahal blog aku pn suam2 kuku je, ade ke org baca..kui..kui..kui) pree je..saje2 buat idea nk tulis2 blog..(sik kopi pes artikel org jer..kohkohkoh jahat plak tu tak bg kredit kt owner story..ahh ..korg pn copy pes gak knnn  huhu). So tuan badan pun ok je, tp tak la berape eksaited..biase2 je, mcm blog aku gak..hahaha. tp dia mntak harga tu xyh la bubuh..gambar muke pn xnk..hasil kerja ok..takut glamer katenya..(dia ingt blog aku hit ribu2 page agaknye)so sape nk harga boleh call sendiri ye.. nnti kt bawah aku share no.. bgtau keluasan rumah brp.. lg 1, dia hanya buat reno rumah yg belum duduk atau baru pindah, pendek kate tak banyak brg..sbb xnk ganggu katenye..lg 1, tak kotor sngt.. sbb buat plaster siling ni agak serabut jgk kerjanya..yg terbaik adelah rumah2 baru yg belum duduk.. buat msa skrg dia bnyk buat kt PPA1M sekitar putrajaya..

So bwh ni aku share bbrp gambar, hasil kerja dia kt rmh mmbe aku tu..dan contact dia utk dihubungi,...ok choww..
 







Ps : ni aku share no utk dihubungi.. zam / 013-822 4411

0 comments:

.

.